fredag 1 april 2011

Veckans ord: produktifiering

Det är intensiva veckor nu både i projektet och inför öppnadet vid Rökstenen Besökscentrum. Åse jobbar som konsult och har flera uppdrag utöver detta och i Adelöv-livet på landet projektet ingår det att ta fram kurser.

En sådan kurs gick nu av stapeln- Naturturism under tre dagar i Tranås.
Under dessa dagar fick vi höra Per Jiborn från Ekoturismföreningen som berättade om Naturens Bästa och under de två sista dagarna guidade Marcus Eld från Wildlife Sweden och Henrik Wester Turismutvecklare från Västmanland oss igenom hur du går från luddig idé till färdig produkt.

Att paketera området kring Rökstenen är en förutsättning för att få lönsamhet på sikt men innan du kan paketera måste vi ta fram tydliga produkter. Detta blev väldigt tydligt och en aha upplevelse under kursen.

Idag har vi också haft ett samverkansmöte ihop med och inför bygget av Naturum Tåkern med många av oss entreprenörer som verkar runt Tåkern, Omberg och Rökstenen. Även här kom frågan om produktifiering upp och att bli tydligare mot våra besökare vad vi erbjuder.

Det är så härligt att verka i denna bygden då det finns en postiv anda bland så många aktörer med en vilja till att samverka, att se helheten och att tillsammans få lönsamma företag. HÄRLIGT!
/Åse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar