fredag 15 april 2011

Premiär för första bokade skolklassen 2011

Solen lyste och värmde denna april morgon.
Vi hade också nästan vindstilla vilket är väldigt ovanligt på denna platsen.

Jag stor i full vikingamundering och inväntade eleverna från Johannesskolan i Norrköping. Prick kl. 09.00 dök en blå buss upp med små nyfikna ansikten som tittade ut.

Efter ett kort välkommen på bussen och lite praktiska detaljer ingtogs medhavd matsäck i solen. Härligt!

Sen var det dags för Vikingakvinnan Åse att berätta om sitt namn, som är fornnordiskt och betyder gudalik efter As. Vikingarnas gudar. Hon hade många spännande saker som hängde i ett brett läderbälte. Vackra smycken och redskap hon använde på sin gård som hon var chef över. Barnen fick hjälpa till att gissa vad alla saker användes till.

Sen gick vi upp till Rökstenen och vikingakvinnan berättade om den magiska stenen vars gåta fortfarande är olöst. Spännande det där...

Efter det blev det full fart och barnen fick vet att en viking behövde öva både styrka, balans, samarbete och vighet för att kunna bli en riktig viking. Flera kamper utkämpades och en segrare korades.

Efter det fortsatte klassen på sin Ombergsresa genom att själva besöka Alvastra Klosterruin där de hade ett uppdrag att lösa.

Fantastiskt roligt att se glädjen i barnens ögon och hoppas det väckte mer nyfikenhet inför vårt fantastiska område och unika historia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar