måndag 19 juli 2010

Slåtterdag på Rökstens ängen

Igår, lördag skulle vi ha slåtterdag på Rökstenensängen. Vi studerade väderrapporterna och insåg att vi nog skulle få regn.

Därför kom Mattias från Eje Naturvård och hästen Isolde på fredagskvällen och slog gräset med slåtterbalk. Det är något visst att se en häst i arbete. Själv hjälpte jag till att dra undan strängarna så gräset inte skulle trassla in sig i knivarna som tog av gräset. Flera bilar stannade och besökare gick ur och pratade både med mig och Mattias. Många mindes när man själv slagit hö med häst och för andra var synen helt ny.

Själv kunde jag känna ett välbifinnande att gå bakom hästen och hitta en arbetstakt som följde hästens tempo. Meditativt och en härlig känsla att känna varma sommarvindar, ser solen gå ner över Omberg och höra hästens klapprande när de sedan begav sig hemåt. Ibland behöver inte livet vara så komplicerat!




Mycket riktigt. På lördagen öppnade sig himlen och regnet vräkte ner och åskan mullrade runt om oss. Isolde som inte tycker om åska fick vi hålla hemma. Någon slåtterdag på lördagen blev det alltså inte.

Men idag har Mattias varit här och vänt höet med Isolde och imorgon siktar vi på att räfsa ihop allt och sätta upp det på hjässor. Vi börjar vid nio tiden på morgonen så välkomna att titta eller hjälpa till om ni vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar