fredag 9 juli 2010

Spontan guidning för tyska turister

Precis innan jag gick bort för att lösa av Lisa på eftermiddagen så fick jag ett telefonsamtal från Elisabet på Ödeshögs Turistbyrå. En grupp tyska turister var på väg med sin guide och hade via sin resebyrå bokat guidning vid Rökstenen.

Det vi inte kunde reda ut var vem de gjort bokningen med. Som tur var så var guiden både svensk och tysktalande så vi löste det så att jag berättade i lagom doser på svenska och han översatte till tyska. Gruppen var 1,5 timma försenade då de upptäckte att Heda kyrka är vägkyrka just nu och har öppet.
Alla var på gott humör och var mycket nöjda med sin guidning. Det känns kul att kunna lösa det och att de får med sig något på sin fortsatta resa.
... men lite spännande är det vem på den Norska (?) resebyrån som bokat guidningen åt dem...

Sen får jag som småbarns förälder tacka och ta emot den vardagsmotion som ges. Idag blev det extra mycket av den varan då alla mattor och ställningar bars in i Röks kyrka, som förberedelse inför helgens utställning.

Vi öppnar utställningen kl 09.00 på lördag, sen pågår en ända till 29 augusti. Läs mer om den på hemsidan rokstenen.se och framförallt missa den inte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar