söndag 9 maj 2010

Besökare som trotsar regn och rusk

Sex grader varmt och hällregn! Är det vårväder det? Flera besökare på väg upp mot Omberg trotsade vädret och tittade in i shopen.

En familj på väg hem till Falun och en hemlig bussresa från Borås gjorde oss också äran av ett besök.

Det blev lite spontan guidning på bussen då vädret inte inbjöd att stå ute.

Familjen Strige och maken med barn invigde med att sitta inne i shopen och fika. Trångt men det gick. Några broschyrer fick stryka med, men vad gör man inte för lite samkväm. God äggmacka från Röks Lanthandel fick bli lunchen för mig.

Ikväll blir det klockringning i Röks kyrka efter att vi stängt. vi sköter öppning och stängning av kyrkan på sommaren och då ingår också att ringa i klockan på lördagskvällen. Det är en manuell klockringning med tramppedal så det känns lite speciellt att få ringa in helgen.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Kul att Rökstenen fått sin egen blogg! Jag testade att klicka på bilden för att lyssna på texten, men fick det inte att funka. Gör jag något fel, eller är det tjall på länken?
    /Hanna

    SvaraRadera
  2. Hej Hanna och vad kul att du hittat till bloggen. Om du klickar på bilden under rubriken Lyssna på Rökstenens text så kommer du till kulturarv i Östergötlands sida.

    Lite längre ner på den sidan ligger en ljudfil som du kan klicka på och då får du höra texten uppläst på fornnordiska. Lycka till!/ Åse

    SvaraRadera