torsdag 27 maj 2010

Vikingakamp med skolklass!

Igår var det dags för den första skolklassen att genomföra Vikingskamp vid Rökstenen.
Åse tog emot i full vikingamundering som väckte stor uppmärksamt. Några barn undrade förundrat om jag kom från stenåldern, men lyckades sen gissa rätt historisk tid.
Tyvärr missade vi att be någon fotografera, men det får vi återkomma med.

Efter en kort presentation av Rökstenen delades gruppen upp i två. De mindre barnen fick börja med matsäck medans de äldre fick inleda vikingakampen.

Först var det en kamp som kräver kondition, balans och teknik. Alla viktiga egenskaper som en viking kunde tänkas behöva. Här gällde det att på ett ben hoppa runt och försöka trycka sin motståndare ur repringen som var utlagd på marken. En tuff liten tjej som var huvudet mindre än alla andra imponerade och vann en av kamperna.

Sen var det dags för tvåmanna dragkamp. Här fick kämparna stå rygg mot rygg och hålla en stör mellan benen. Sen gällde det att dra sin motståndare över till sin sida.

Sist avslutades kampen med en traditionell dragkamp där de yngre barnen bjöd på en otroligt jämn kamp som böljade fram och tillbaka.

Det var glada skratt och alla barnen var engagerade. Jag tror att de föräldrar som var med också uppskattade underhållningen. Någon bula blev det också när två pojkar krockade ihop. Det var ju tuffa tag på vikingatiden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar